Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


IX. Magyar Kertépítő Verseny és Show

A IX. Magyar Kertépítő Verseny és Show 2017. április 5-9. között kerül megrendezésre a Hungexpon a ConstrumaKert keretein belül.
A verseny témája: A MAGVETÉS ÉVE

Minden ember vágya, lételeme, hogy legyen egy olyan hely, ahová haza tud menni, ahol békességben várják, legyen akár egy kicsiny kertje, ami nyugalmat áraszt és kikapcsol, ahol elfeledheti a stresszes hétköznapok gondjait, és ahol át tudja adni magát a család és a természet nyújtotta harmóniának.

Tavasztól késő őszig, sőt akár még télen is a kert a második otthonunk, legyen szó pihenésről, tanulásról, játékról, családi összejövetelről.

A kiállításra látogatók  a legjobb kertépítők közül tudnak partnert találni álmai kertjének megvalósításához. Olyan kertépítési megoldásokkal, ötletekkel gazdagodhatnak, amelyek inspirálják őket kertjeik otthonosabbá és színvonalasabbá tételére.

A bemutatott kertek a neves Nyugat Európai versenyeken is megállják a helyüket.

Ebben az évben negyedszera kedves látogatók, kert iránt érdeklődők is zsűrizhetik a versenystandokat értékes ajándékokért. Színes programokkal, előadásokkal, bemutatókkal várják Önöket a szervezők a C pavilonban!

 

A IX. Magyar Kertépítő Versenyről az epiteszforum.hu-n megjelent cikk:

http://epiteszforum.hu/vajon-melyik-a-construma-legszebb-kertje

 


Profi kategória 1. helyezett: Prime Garden Kft-Biotó Kft

Profi kategória 1. helyezett: Prime Garden Kft-Biotó Kft

Kertünk a felnőttek és a gyerekek világa közti kapcsolat fontosságáról szól a kertművészet lehetőségének felhasználásával.

Tovább »

Profi kategória 2. helyezett: Barack-Virág Kft

Profi kategória 2. helyezett: Barack-Virág Kft

A kerti koncepció kialakításánál a régi szérűskertek hangulatát igyekeztük megidézni, mint a régi paraszti udvar egyik legjelentősebb részét, ahol a termények feldolgozása és tárolása zajlott. 

Tovább »

Profi kategória 3. helyezett: Relax Garden Kft

Profi kategória 3. helyezett: Relax Garden Kft

A kikapcsolódás kertje (relax garden) pihentető sziget, ahol élvezhetjük a harmóniát, és a természet szépségét. Harmóniát sugározhat a zöld gyep, a virágzó rózsabokor, egy hangulatos mediterrán terasz, a lényeg, hogy az itt eltöltött idő segít nekünk nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak lenni.

Tovább »

Diák kategória 1. helyezett: Magyar Gyula SzKI

Diák kategória 1. helyezett: Magyar Gyula SzKI

Versenykertünk egy toronyház tetőkert részletét szimbolizálja, ahol a lakóközösség egy „élhető” és „ehető” kiskertet valósított meg.

Tovább »

Diák kategória 3. helyezett: Bogoly Richárd

Diák kategória 3. helyezett: Bogoly Richárd

A Magvetés éve, számomra a családról szól. Visszarepülve gyermekkoromba, újra játszani lett kedvem. Kissrácként a kertünk olyan volt, mint maga a csoda, meglehetett találni benne mindent, ami egy gyermek számára fontos.

Tovább »