Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Profi kategória 3. helyezett: Relax Garden Kft

Kertész a kertben 

Miről szólnak a mindennapok? A munkáról, a gyerekekről, a bevásárlásról, a házimunkáról, a ház körüli javítani valókról. Mindent elvégzünk, de hol vagyunk mi, az ember? Hol vannak azok a dolgok, amiket azért teszünk, mert megnyugtat minket vagy energiával tölt fel?

A hétköznapi kötelező teendők mellett kevés időnk van magunkra. Kevés időt tudunk szakítani arra, hogy szabadtéri otthonunkban, a kertben eltöltsünk pár nyugodt percet, fél órát, órácskát. Pedig ezekből a szusszanásnyi pihenőkből születik bennünk újra az energia, amivel a mindennapok feladatait el tudjuk látni, a kihívásokkal meg tudunk birkózni.

A kikapcsolódás kertje (relax garden) pihentető sziget, ahol élvezhetjük a harmóniát, és a természet szépségét. Harmóniát sugározhat a zöld gyep, a virágzó rózsabokor, egy hangulatos mediterrán terasz, a lényeg, hogy az itt eltöltött idő segít nekünk nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak lenni. Kertjeink nem az örökös teendőkről és a végeláthatatlan kerti munkáról szólnak. Épp ellenkezőleg! Minden porcikájában, apró részletében jól használható, könnyen fenntartható kerteket építünk. Ebben a kertben is a kert szolgálja az embert és nem az ember válik a kert szolgálójává.  A legfontosabb, hogy szeressünk a kertben lenni.

Mottónk: Élvezd a kerted! Élvezd az életed!

Gondolatok a zsűritől:

"Az összképben a színek vissza-vissza köszönnek, bár az anyaghasználat nem következetes a kert egészét nézve. A fenntarthatóság és a kikapcsolódás, mint állandó igény a kerthasználók részéről jól érvényesül".

"Kényelmes, könnyen fenntartható kertrészlet, mely elidőzésre csábít."

"A filozófia és a kompozíció terén is felfedezhetőek következetlenségek. Az anyagválasztás egyedi, inkább mesterséges. Az  építés minősége megfelelő. A hangulat sokfélesége érzékelhető."

"Ötletes megoldásokkal az ökotudatosság kissé háttérbe szorul, ám a díszes növényhasználat ellensúlyozza."

Kertész a kertben
Kertész a kertben
Kertész a kertben
Kertész a kertben
Kertész a kertben