Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Profi kategória 2. helyezett: Barack-Virág Kft

Szérűskert 

Napjainkban újra előtérbe kerültek a családi értékek, valamint a vidéki hagyományok megőrzése. Ennek az újraéledő hagyománytiszteletnek a részét képezi, a lekvár főzési szokások továbböröklődése is. A kerti koncepció kialakításánál a régi szérűskertek hangulatát igyekeztük megidézni, mint a régi paraszti udvar egyik legjelentősebb részét, ahol a termények feldolgozása és tárolása zajlott. A gyümölcs elhulló részeit is felhasználtuk a stand kialakításánál, mivel barackmagot alkalmaztunk szórt burkolatként, továbbá a magvetés évére és a vidéki hangulatra reflektálva speciális magkeverékből vetett vadvirágos rétet jelenítünk meg a kertben.

Gondolatok a zsűritől:

"Az építő jól alkalmazta a kapott kiinduló "mag" gondolatát. A kiállító tér harmonikusan, jó minőségben épült meg. A természetes anyaghasználat példaértékű."

"Igényesen megépített, hagyományokat és egyben innovációt, környezettudatosságot felvonultató kertrészlet. Vadvirágos rét újszerű"

"A filozófia kapcsolódik a verseny címéhez. Jó ötletek, hiteles anyaghasználat. Kissé túlzó motívumrendszer. Skanzen-szerű megjelenés. A kevesebb picit több lett volna. Hangulatos, innovatív."

"A hagyományok őrzése és alkalmazása mindenképp dícsérendő. A magok és a vadvirágok alkalmazása kellemes, harmonikus. Összességében a kert kialakítása harmóniát teremt."

szérűskert
szérűskert
szérűskert
szérűskert
szérűskert