Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Diák kategória 1. helyezett: Magyar Gyula SzKI

Mag- Vetés a város felett

A város betonrengetegei egyre csak növekednek, a zöldfelületek kiszorulnak, vagy más perspektívákba kerülnek. Versenykertünk egy toronyház tetőkert részletét szimbolizálja, ahol a lakóközösség egy „élhető” és „ehető” kiskertet valósított meg.

A „kert” egyaránt szolgálja a kikapcsolódást, az aktív pihenést, a mindennapi ülőmunka utáni testmozgást. A növények legtöbb faja a haszonnövények - zöldségek-gyümölcsök körébe, kisebb része a dísznövények kategóriájába tartozik. Növényválasztásunknál fontos szempont volt a lakóközösség által nevelt és ültetett zöldségpalánták, gyümölcsfa sövények megjelenítése, hiszen a betakarított termények a munka gyümölcsei.

A tetőkert sarkában megálmodott „pihenő sarok” alkalmat ad szakmai beszélgetésre, a zöldségek ízlelgetésére vagy csak egy kis álmodozásra tíz emelettel a nyüzsgő nagyváros felett.

Próbálja ki Ön is „Kertünket”!

Gondolatok a zsűritől:

"A kert mind térhasználatában, arányaiban, mind pedig növényalkalmazásában kimagasló a zsűrizett kertek között."

"Jól kitalált és megépített közösségi kert, aminek harmóniája van."

"Nagyon jó koncepció és filozófia. Jó ötlet a közösségi tetőkert gondolata. Jó a formai megoldás, a kút áthelyezésével helyre került volna az ortogonális rendszerben. Összességében átgondolt, jól megépített kert."

"A legidőszerűbb, leginnovatívabb kert! Egyszerűségével nagyszerű. A növényválasztás igen jó, minden szint (gyep, cserje, fa) megtalálható."

Mag-Vetés a város felett
Mag-Vetés a város felett
Mag-Vetés a város felett
Mag-Vetés a város felett
Mag-Vetés a város felett