Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Élőkert

A kiadvány a fenntartható magánkertek megvalósításához szolgál útmutatóul, a szöveges részeket bőséges, többségében hazai kertekben készült fotóanyag teszi teljessé. Alapvetése, hogy a települések zöldinfrastruktúra hálózatának fontos részét képező magánkertek fenntarthatósága, a természet működésén alapuló tervezése és gondozása óriási szerepet játszik abban, hogy a városok valóban élő, "Zöld városok" legyenek. Ehhez pedig minden kerttervező-kivitelező szakember és kerttulajdonos hozzájárulhat! A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége megbízásából a Green City által létrehozott kézikönyv.

Részlet az Előszóból:

"Az élőkert szépsége, jósága, használhatósága a Természet - fizikai síkon is túlmutató - kozmikus törvényeinek megvalósulásából adódik. Ezeket az élettörvényeket értő-érző kertészek (tervezők-építők-fenntartók) és az erre fogékony kerttulajdonosok közös munkájának gyümölcsei az élőkertek. Jó sok fejtörés-gondolkodás-ötletelés az elején, és hosszú, vidám, könnyed „használat” a végén! A Természet törvényei mentén való tervezés és kivitelezés garantálja a jó alapot. Az ápolás-fenntartás hosszú évei során pedig kialakul a Természet-Kerttulajdonos-Kertész meghitt, vidám kapcsolata, mely az idő múlásával egyre több szépséget, örömöt és konkrét hasznot is terem. (...)

Terjedelem: 200 oldal

Kötészet: egyedi kapcsos-gyűrűs irattartó

ÁTMENETILEG NEM RENDELHETŐ!

A kötet megvásárolható, ára:

MAKEOSZ tagoknak 5.000 Ft

nem MAKEOSZ tagoknak 15.000 Ft

Kérjük, hogy amennyiben érdekli a kiadvány és előreláthatólag vásárolna belőle, egy rövid emailben (info@makeosz.hu címre) szíveskedjen jelezni a példányszám megjelölésével. A kötetet átvehető Budapesten, rendezvényeinken személyesen, vidékre postán tudjuk küldeni.


Tagjaink munkáiból: