Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


ELCA

Mi az ELCA

Az Európai Kertépítő Vállalkozók Szövetsége 1963-ban alakult azért, hogy népszerűsítse az együttműködést és információ-, valamint tapasztalatcserét tegyen lehetővé a dísznövény és kertészeti ágazatban.

Jelenleg 19 ország szakmai szervezete képviselteti magát tagszervezeteként. További öt Európán kívüli társszervezete van, amelyek egyben tagjai is a következő országokban: Kanada, Kína, Japán, Oroszország, Egyesült Államok.

Mi a célja?

Az ELCA úttörő szerepet vállal a dísznövény kertészeti ágazatban és elkötelezte magát a tisztességes verseny támogatójaként. Ahhoz, hogy ez a vízió valósággá váljon, figyelemmel kell kísérni és befolyásolni szükséges a Brüsszelben folyó döntéshozatali folyamatokat.

Ezért az ELCA az alábbi célokat tűzte ki maga elé:

  • Európai szinten képviselni a dísznövény kertészeti ágazat érdekeit és biztosítani az ehhez szükséges lobbi munka koordinációját és hatékonyságát
  • Támogatni a különböző nemzeti szövetségeket és elősegíteni a gyakoribb eszmecserét az ágazaton belüli cégek és az európai döntéshozók között
  • Európai szinten együttműködni a hasonló célkitűzésekkel rendelkező szervezetekkel és tájékoztatni a nemzeti tagszervezeteket az aktuális környezeti szabályozásról valamint aktív részvételre motiválni.
  • Népszerűsíteni az egyenlő hozzáférést biztosító információ és tapasztalatcserét - kongresszusok, tanulmányi utak, szemináriumok és találkozók keretében.
  • Segíteni a fiatal szakemberek fejlődését az ágazatban és népszerűsíteni a fiatal kertépítész szakemberek tapasztalat cseréjét az ELCA tagvállalkozásai között. Az ELCA folyamatosan bővül és szolgáltatásaival tagjai igényeihez alkalmazkodik.

Az ELCA folyamatosan bővül és szolgáltatásaival tagjai igényeihez alkalmazkodik.

Honlap: http://www.elca.info/en/