Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


OMÉK 2019

 

2019-ben is résztvettük az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. Szövetségünk a Hungexpo D pavilonjában kapott lehetőséget a bemutatkozásra, ahol a Magyar Díszkertészek Országos Szövetsége főszervezésében megvalósuló közösségi stand építésében vettünk részt. A tervrajzokat szakmai egyeztetések után a Magyar Tájépítészek Országos Szövetsége alkotta meg, a megvalósításban pedig az AM KASZK együttműködésén keresztül a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a Varga Márton Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola tanulói és szaktanárai vettek részt.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, cipők, gyermek és túra/szabadtéri  A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, növény és túra/szabadtéri

Az elkészült közösségi standot, amely több körbejárható elemből állt szeptember 26-29 között lehetett megnézni. 

A szombati napon továbbá egy szakmai programmal is készültünk "Kertépítők és termesztők találkozása. Egyeztető megbeszélés az éghajlatváltozás kapcsán alkalmazható fajokról", címmel.

A hagyományokhoz híven idén is átadták az Év Disznövénykertésze Díjakat:
Az Év dísznövénykertésze. Kiss Tímea (Főkert termesztő telep)
Gurisatti Péter és Gurisatti Gábor  (díszfaiskola)
Dr Eke Sándor ( liliomkertész)
Az év kertész oktatója: Kutas Péter  (Magyar Gyula)

Valamint most is tartottunk Kertépítő versenyt, amin két fős csapatokban mutathatták meg tudásukat szakközépiskolai és egyetemi tanulók. A kertek zsűrizési a nemzetközi versenyeken megszokott pontozólap alapján történt.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, álló emberek, fa, növény és túra/szabadtéri
A képen az első helyezett Varga Márton Kertészeti Szakiskola csapata és nyertes kertjük látszik.

A kertépítő versenyen résztvevő tanulók mindegyike ingyenes magántagságot kap a MAKEOSZ-ba, ami a tanulmányaik befejezéséig érvényes.