Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Zöldfelületek jelentősége a településeinken

„Lendület” Táj és Természetvédelmi Kutatócsoport kérdőíves felmérést indított, melynek célja átfogó képet nyerni arról, hogy hogyan értékeljük lakóhelyünk zöldfelületeit.

Kérjük, támogassátok a munkájukat az alábbi kérdések megválaszolásával:
https://lace.ecolres.hu/kerdoiv

--------

"A kérdőívvel szeretnénk felmérni, hogy hogyan értékeli Ön lakóhelye zöldfelületeit, azaz növényzettel borított részeit. Az Ön által nyújtott információk nagyon fontosak számunkra, mert segít megérteni, hogy milyen zöldfelületeket tart Ön a legértékesebbnek természetvédelmi, társadalmi és kulturális szempontból. Az itt gyűjtött ismeretekkel segíteni tudjuk a hazai települési zöldfelületek megfelelő tervezését és fenntartását. A kérdőív a „Biodiverzitás a mezőgazdaság és az urbanizáció szorításában" (KKP 133839) című Élvonal kutatási pályázat keretében készült, amelyet az Ökológiai Kutatóintézet „Lendület” Táj és Természetvédelmi Kutatócsoportja hajt végre.

A kutatásaink eredményeit közkinccsé tesszük népszerűsítő és tudományos közlemények formájában, valamint megosztjuk a zöldfelületek kezeléséért és fenntartásáért felelős legfontosabb intézményi képviselőkkel is. A kutatás eredményeiről a https://lace.ecolres.hu/elvonal oldalon tájékozódhat. Válaszait névtelenül kezeljük, a kérdőív kitöltése kb. 7-10 percet vesz igénybe. Adatkezelési szabályzatunkat itt olvashatja el."  

 

 

2024. január 30.