Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Megvan a magyar válogatott

2024. január 26-án került megrednezésre a hazai EUROSKILLS Herning 2025 kertépítő nemzeti válogató verseny, ahol 4 csapatból került ki a hazai bajnok. A két fős nyertes csapat képviselheti a kertépítő szakmát a soron következő nemzetközi versenyen. 

A verseny a hazai WorldSkills Hungary Tehetséggondozó Kertépítő Bázisán zajlott. A szakmai zsűrizést Gódorné Hazenauer Zita (nemzetközi expert) mellett két elnökségi tagunk látta el: Dani Zoltán és Mészáros Roland. 

A verseny egy szakasza megtekinthető volt a szakmai támogatók és együttműködők részére, a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum munkatársai állófogadással is készültek a vendégek számára. 
A versenyt szövetségünk partnerei is támogatták, így a megvalósult standokon kiváló minőségű LEIER és FIRESTONE anyagokkal találkozhatunk.

A négy versenyző csapat egy-egy hazai agrárszakképző intézményből érkeztek:
-Varga Márton Kertészeti és Földmérési Tachnikum és Kollégium
-Közep-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti TEchnikum és Szakképző Iskola
-Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
-Kiasalföldi ASzC Herman Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

A verseny nagyon szoros volt, jól felkészült csapatok mérték össze a tudásukat, a végső méréseknél azonban kiderült, hogy Bartl Balázs és Kampel Ádám,  a Herman Ottó iskola csapata nyert, akik meg is kezdik felkészülésüket a nemzetközi bajnokságra. Felkészítő oktató: Soós Péter.
Ezúton is gratuláunk és jó munkát kívánunk!

A versenyről készült fotókat tekintse meg az alábbi galériában:


 

 

 

 

 

 

2024. január 29.