Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Marketing és Innovációs Alap

2024. május 2-án Magyar Közlönyben jelent meg a Magyar Díszkertészek Szakmaközi szervezetére vonatkozó marketing kiterjesztési rendelet, ami csatoltan olvasható, a rendelet május 1-én lépett hatályba.

A rendelet lényege, hogy a Szakmaközi Szervezet létrehoz egy saját Marketing és Innovációs Alapot, melyből az ágazat képviseletét látja el, az Alapból támogatható tevékenységeket a 2 § részletesen felsorolja, néhány példa: közösségi marketing, kutatás-fejlesztési programok, védjegy kialakítása, ökológiai termelés támogatásának finanszírozása stb.

A rendelet 1 § e) pontja szerint a rendelet az ágazatban dolgozó szolgáltatókra (zöldfelület tervező, zöldfelület létesítő, parképítő, kertépítő és fenntartó stb) is vonatkozik. A rendelet 3§-a rendelkezik arról, hogy az egyes cégeknek mekkora hozzájárulást kell ebbe az Alapba fizetni évente, ami az adott vállalkozás utolsó lezárt üzleti év nettó árbevétele alapján kerül meghatározásra.

További infomrációk hamarosan olvashatóak a https://www.diszkerteszek.hu/ oldalon is, illetve felmerülő kérdéseket az info@diszkerteszek.hu címre várják.


2024. május 3.