Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


GREEN mérnök Kft

A GREEN Mérnök Kft.-t, illetve a társaság jogelődjét, a Kertész-2000 Mérnökiroda Kft.-t, 10 év számos hazai díszkertészeti-zöldfelületi kivitelezésben, parképítő szakmai gyakorlatban eltöltött sikeres év után, 1999. decemberében alapítottam.  

Az eltelt több mint két évtized első felében a Mérnökiroda főleg komplex kertészeti-zöldfelületi projektek lebonyolításait, lakó-, köz- és kastélypark kivitelezéseket, környezetvédelmi rekultivációkat, állami tájrekonstrukciós beruházásokhoz kapcsolódó kertészeti-környezetvédelmi Szakértői munkákat, tervbírálati-, lebonyolítói-, Mérnöki-, műszaki ellenőri feladatokatak végzett. 

 

Mérnök irányítóként, zöldfelületi műszaki ellenőrként, külsős Szakértőként, a Beruházó NIF Zrt. oldalán, a lebonyolító Mérnök képviseletében vettünk részt többek között az M7-es, M6-os, M60-as, M8-as, M43-as, MO-ás autópálya szakaszok építésének, kertészeti-, zöldfelületi-, környezetvédelmi munkáinak műszaki ellenőrzésében, az előzetes tervbírálatokban, a műszaki átadás-átvételek lebonyolításában, a kapcsolódó környezetvédelmi rekultivációkban, illetve későbbi kertészeti üzemeltetések hatékony megszervezésében, azok teljes körű szakmai ellenőrzéseiben is.

 

2010 és 2020 között Magyarország legrégebebi és legnagyobb kertészeti vállalatát vezettem vezérigazgatóként, ahol ebben az időszakban Budapest átfogó és komplex zöldfelület-gazdálkodásának megszervezése mellett, a tervezéstől a dísznövény- termesztésen át, a kivitelezési- és a fenntartási munkák szakmai-gazdasági felügyelete mellett, számos innovatív, biodiverz, zöldinfrastruktúra-fejlesztésben is tevékenyen részt vettem, mint a szervezet irányító vezetője, így a nevemhez köthető vállalkozásom -  a szigorú összeférhetetlenség miatt - ebben az időszakban, a társaság a saját neve alatt, önálló érdemi munkát nem végzett.

 

Az utóbbi években a GREEN Mérnök Kft. jelenlegi szakmai csapata aktívan részt vett az innovatív zöldfelület-gazdálkodási munkák kivitelezései és műszaki ellenőrzései mellett több biodiverz- és környezetvédelmi kampány megszervezésében, azok teljeskörű lebonyolításában, bevezetésében, megszervezte és hatékonyan lebonyolította a Fővárosi fakataszter és zöldkataszter, azaz a települési zöldvagyon teljes körű felmérését, közreműködött annak a térinformatikai digitalizálásában is.

Új és mindig a projektre szabott, egyedi moduláris green-kommunikációs szolgáltatásként kívánjuk bevezetni a közösségi tervezésekben való aktív szakmai- és médiakommunikációs közreműködések mellett, az új zöldfelület-fejlesztési beruházások, green-innovációk, környezetvédelmi ötletek társadalmi bevezetéséhez szükséges előzetes kampány-felméréseket, illetve a közösségi mozgósítással elérhető, az új green-projketnek a lakossággal történő, irányított „érzékenyítést“ és annak „társadalmasítást“ is.

Sok éves szakmai gyakorlattal és projektorientált tapasztalatokkal bíró Szakmérnökeink rendelkeznek Magyarországi Green Citys akkreditációval, parkefenntartási műszaki ellenőri képzettséggel, a szükséges Mérnöki-, Szakértői jogosultságokkal (pl.: TK, MV-É, ME-KÉ, MV-KÉ, ME-É, MV-M, ME-VZ, MV-VZ, BB és természetesen NÜJ-számmal is). Vezetőink jelenleg több, országos szakmai szervezetben is vezetőségi tagok, részt vesznek a Green City, a Virágos Magyarország, a Magyar Kertépítők Országos Szövetség és a Főkertész Szövetség szakmai-, elnökségi munkájában is.

Egy régi-új vállalkozást hívtunk életre arra, hogy a több évtizedes szakmai tapasztalatainkkal, Magyarországon egyedülálló, komplex és speciális zöldfelületi- és környezetvédelmi (green) Mérnök-szolgáltatást kívánunk nyújtani régi- és új partnereinknek.

Projekt-orientált, szakértői Mérnökcsapatunkkal a tervbírálatoktól, a zöld-projekt lebonyolításokon, szakfelügyeleteken keresztül, teljes körű Mérnöki, Műszaki ellenőri, Felelős műszaki vezetői, illetve Szakértői megbízásokkal kívánjuk segíteni a Beruházókat, a Projektgazdákat, a Lebonyolítókat, illetve a felelősen és hosszútávon gondolkozó Fővállalkozó kivitelezőket.

Keressen meg bennünket bizalommal, hogy a Megbízóink nevében eljárva, az Önök érdekeit védve, felelős szakmai munkánkkal segíthessük a közös munkát, mint az Önök "GREEN Mérnök"-partnere, azaz jelen megkeresésünkkel is azt javasoljuk, hogy legyen egy teljes körű környezetvédelmi és zöld-infrastrukturális kertész-műszaki ellenőrzés, felelős műszaki vezetés, szakfelügyelet, komplex zöld-Mérnöki szolgáltatással egy kézben...

 

A legjobb módszer, hogy megtudd, megbízhatsz-e valakiben, ha megbízol benne...

(Ernest Hemingway)

Barátsággal:

 

                                                                  Szabó József

        ügyvezető

   (okleveles közgazdász-kertészmérnök)