Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Diák Green City különdíj

Változások tükrében -  A közönségszavazat 3. helyezettje

Mi lesz pár év múlva? - Éghajlatunk jelentősen megváltozik. A tél enyhe lesz a nyár pedig tűzforró. Előtérbe kerül a mediterrán kertstílus. Terrakotta vörös. Dézsás növények. Téglaburkolatok. A ma még védettséget igénylő növények, nagy teret hódítanak majd.

 Kertem, egy utazásra invitálja a látogatót, mely végigkíséri őt a jelenlegi klímához kötődő kerten át, a jövőbe, egy egyre melegebb stílus felé. Ami várhatóan a jövőkertjeit fogják bemutatni.

Egy napsütéses délutáni napon, kiülünk a téglaborítású teraszunkra, iszunk egy finom pohár bort és körbetekintünk szeretett aprócska kertünkbe. A lugast bámuljuk, melyre szépen lassan csimpaszkodik fel a szőlő. A csodás fűszernövények illatát érezhetjük miközben a szabadban eltöltött társas együttlét, feledhetetlenné teszi hétköznapjainkat.

A kert filozófiája maga a változás, már meglévő kertstílusok alkalmazása. 

Elindulva az úton, egy mai általános kerten mehetünk keresztül, hol a virágzó növények, hol különös habitusú cserjék kísérik a bámészkodó tekintetét. Tovább haladva, a mediterrán jelleg találkozik ezzel. Ahol már a fű az uralkodó növény. Némileg hangsúlyozva azt, hogy az elmúlás a tét. Száraz növények, mulcsos talaj, öreg fák. Ebből a helyzetből kiszabadulva, áttérünk magába a mediterráneumba, hol dézsás leanderekkel, pergolával árnyékolt, téglával burkolt helyszínhez érkezünk. Az utazó megpihenhet és körbetekinthet a középső helyen elterülő zöldfelülettel. Kipihenve, az utolsó szakaszhoz barangolhat és láthatja azt, hogy a teljes felmelegedés, egy sivatagos teret ad nekünk, ahol a szárazság az úr. 

Kertem egy átfogó kalauzolást biztosít, melyből kiderülnek a lehetőségek a jövőben, az, hogy miként lehet változtatni kertünk stílusán. A klímaváltozással együtt élve.