Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Diák 5. helyezés - Magyar Képzőművészeti Egyetem Krearteam

"Függőkert kertfüggőknek"

Kertfilozófia:

Kertünk a családi pihenést szolgálja azáltal, hogy kis alapterületen változatos pihenési lehetőségeket és látványelemeket sorakoztat fel. Többféle lehetőség van egy egész család kényelmes elhelyezkedésére, időtöltésére. Mindenki megtalálhatja benne a számára legmeg-felelőbb pihenési, vagy épp tevékenykedési teret.
A függőágyak különböző alkalmazásán keresztül a növény, illetve burkolat egyedi elgon-dolásáig, mind egyfajta dinamikát csempészt az alapvetően mégis nyugalomra szolgáló kertbe. Többféle ülő és fekvőfelület, változatos anyagokból kialakítva szolgálja az idelátogatók kényelmét. A függőágyszerkezetek kertépítészeti felhasználása, mind a balkonládák, mind a kerti tó újraértel-mezését teszi lehetővé.
Egyedi kialakítású falszerkezeteink - dinamikus egységet képezve a növényfaltól a sziklákkal teli oszlopokig - körbevezetik a látogatók tekintetét a kerten, hogy a pihenés közben élvezetes tájat láthasson maga előtt.
A központi tengelyként szolgáló vízarchitektúra megkoronázza a különböző formák és anyagok harmóniáját. A szobrászati díszítő elemek a kert játékos részét kívánják erősíteni.