Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


EuroSkills Graz 2021

Bajnok lett a magyar csapat!

Az EuroSkills bajonokságot 2021-ben Grazban szervezték meg szeptember 22-26 között. Magyarországon évek óta zajlik a kertépítő diákok felkészítése a nemzetközi versenyekre, így magától értetődő, hogy itt is képviselte magát egy magyar csapat.

A 2021-es megmérettetésen Bokor Péter és Hutter Péter vett részt, akik a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói, és az eémúlt időszakban a Varga Márton Szkiskolában működő tehetségműhelyben készültek a versenyre. 

Felkészülésüket Gódorné Hauzeneuer Zita koordinálta, aki évek óta motorja a tehetséggonodozó műhelynek. A programot több szakmai szervezet is támogatja, mely szervezetek képviselői is a verseny helyszínen személyesen is támogatták a versenyzőket. 

 A képen a versenyzők és szakmai támogatók:

MAKEOSZ:
Kosztka Ernő és Stummer Gergő

MAKESZISZ:
Ekert Sára (Magyar Gyula iskola) és Soós Péter (Herman Ottó iskola)

Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete:
Lukács Mátyás és Légár Fanni

KMASZC:
Molnár Zoltán és Tóth Judit Emma

 

A MAKEOSZ is a lelkes támogatók közé tartozik, szeretnénk megköszönni azoknak a tagjainknak a segítséget, akik anyagfelajánlással, vagy bármilyen más módon támogatták a csapat felkészülését! Külön szeretnénk kiemelni a Leier Hungária Kft-t, akik évről évre rengeteg építőanyaggal támogatják a tehetséggonozó műhely működését!

 A győzelem egyértelműen köszönhető a két versenyző közötti tökéletes összhangnak, ami végig meghatározta a munkájukat. 

 

Képek:
Baloldalon látható annak a tervlapnak a látványképe, amit 2 mm-es pontossággal kellett a versenyzőknek megépíteni és amivel bezsebelték a győzelmet.

Lent pedig két pillanatkép a stand építéséről.

 

 

 

 

 

A magyar kertépítő csapat a győzelem mellett nemzet legjobbjai díj nyertesei is lettek.

A kertépítő csapat mellett Magyarország több éremmel is büszkélkedhet, a további eredmények az alábbi képeken láthatóak: