Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Zöld Város Díj

 

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete Kaposvár  “OKOS PARK a belváros szívében” nevű projektjét  jelölte az Európai Zöld Városok Díjára

A projektet azért választották ki, mert példát mutat arra, hogyan tervezhetjük meg városainkat a jövőben.

Az urbanizáció és az éghajlatváltozás új megoldásokat követel a városok életminőségének fenntartásához és javításához. Az “OKOS PARK a belváros szívében”  kifejezetten a zöldterületeket fejleszti, és ezzel példát mutat más településeknek is.

A jelöléssel az “OKOS PARK a belváros szívében” tizenkét másik országgal versenyez, ahol szintén inspiráló megoldásokat jelöltek. A tizenhárom projektet az elkövetkező időszakban egy nemzetközi szakmai zsűri fogja értékelni. A tizenhárom résztvevő project a https://thegreencities.eu/award/   oldalon található.

EURÓPAI ZÖLD VÁROSOK KONFERENCIA ÉS DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG 2021. DECEMBER 8-ÁN, SZERDÁN

A nemzetközi győztes projektet egy online konferencia és díjátadó ünnepség keretében jelentik be december 8-án, szerdán. A konferencia ingyenes és 17 órakor kezdődik (CET). A konferencián nemzetközi szakértők politikai, tudományos és építészeti szintű előadásai hangzanak el, amelyek a fák és növények közterületekbe való sikeres integrálásáról adnak tájékoztatást. A rendezvényt Henk Raaijmakers, az ENA elnöke és Norbert Lins, az Európai Parlament tagja,  a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság elnöke (AGRI Bizottság) nyitja meg. Ezt követően kerül sor a díjátadó ünnepségre.

A  2021. évi  Európai Zöld Városok Díj nyertesét César Luena, az Európai Parlament képviselője, a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI Bizottság) alelnöke hirdeti ki.

Tekintse meg a teljes programot a https://thegreencities.eu/award/ oldalon, töltse ki a regisztrációs űrlapot, hogy mielőbb megkapja a Zöld Városok konferenciára és a díjátadó ünnepségre meghívóját.

 

Több zöld várost Európának

A díj a "Zöld városok Európában" projekt kezdeményezése. Ez egy olyan platform, amely innovatív ötletekkel, tudományos kutatásokon alapuló információkkal és technikai szakértelemmel ösztönzi a közterületek zöldítését. A platform tevékenységei speciális önkormányzati témákra összpontosítanak: egészség, éghajlat, gazdaság, biológiai sokféleség és társadalmi kohézió. A platformról és a projektekről további információkat a https://hu.thegreencities.eu/ oldalon talál.


A promóciós kampány tartalma kizárólag a szerző nézeteit képviseli, és kizárólag az ő felelőssége. Az Európai Bizottság és a
az Európai Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) nem vállal felelősséget a benne foglalt információk felhasználásáért.

 

 

 

 

KAMPÁNY FINANSZÍROZÁSA
AZ EURÓPAI UNIÓ
TÁMOGATÁSÁVAL

 

AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATJA A KÖRNYEZET VÉDELMÉT ELŐSEGÍTŐ KAMPÁNYOKAT

2021. november 23.