Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Siker az Antalya Expon

Sikeresen szerepelt a Magyar Kert az Antalya Expon, ezüst érmet szerzett Nepál, Olaszország, Japán és Hollandia kertjeivel megosztva.

A Magyar Nemzeti Napra 2016. október 24-én került sor a Botanikai Világkiállítás magyar pavilonjában. Az előkészítő munkákat, a teljes esemény koordinálását és szakmai felügyeletét a Magyar Díszkertészek Szövetsége végezte. A megnyitón a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Csutora Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium részéről Dr. Tóth Katalin helyettes államtitkárok, valamint Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója vettek részt. 

A magyar kertet Orlóci László a Magyar Díszkertészek Szövetségének elnöke mutatta be.  Ezt követően a résztvevők egy közös sétát tettek a kertben, indulva a reneszánsz kertből, át a vízi játszótéren, piactéren és a közösségi kert érintésével a modern kertrészbe érkeztek. A kert tervezője a Prime Garden Kft, az épülettervet a Nirmana Építésziroda Kft. készítette. A kertben hangsúlyos szerepet kaptak a fenntartható technológiák, vízáteresztő burkolatok és az újrahasznosított anyagok alkalmazása. A kert középpontjában egy átrimusos faszerkezetű pavilon áll, mely hagyományos és modern technológiákat egyaránt alkalmaz. A pavilonvan egy vízzel körülvett szimbolikus tartalommal bíró életfa áll. A növényalkalmazással tekintetében a klímának megfelelő fajok kiválasztása volt az elsődleges szempont.

További képek a Magyar Díszkertészek Szövetsége oldalán láthatók.

http://www.diszkerteszek.hu/nemzetinapon/

Itt olvasható az összes díjazott listája.


Magyar kert
Magyar kert
Magyar kert
Magyar kert
Magyar Nemzeti Nap
Magyar Nemzeti Nap

2016. november 17.