Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Nemzetközi versenyek hatása a szakképzésre

2011 óta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken való részvétellel kapcsolatos előkészítő tevékenységeket. Célunk, a WorldSkills Hungary program országos ismertségének növelése, a szakképzésben résztvevő intézmények, szakoktatók és pedagógusok ösztönzése, akik felismerve a nemzetközi program adta lehetőségeket, támogassák a fiatal, tehetséges szakemberek szakmai jövőjét. A szakképzési intézményekkel együtt, a programban kiemelten fontos szerepet kapnak a gazdasági élet szereplői is - főként vállalatok, cégek - , akik szakmai támogatásával teljesedik ki a Magyarországot képviselő fiatal versenyzők kiváló teljesítménye.   

Hagyományt teremtve eseményünkkel, immáron harmadik alkalommal, online rendezzük meg Oktatók tájékoztatója néven szakmai előadás-sorozatunkat újabb három versenyszámban, melynek meghívóját mellékelten csatoljuk.

 Időpontok és a bemutatkozó szakmák:

 2022. szeptember 15.    Víz-, gáz- és fűtésszerelő

2022. szeptember 20.    Ápolás és gondozás

2022. szeptember 22.    Kertépítő

 Az online tájékoztatók mindhárom témában 09:00 - 12:00 között kerülnek adásba. 

 Az események azonos tematikára épülve valósulnak meg:

  • a WorldSkills Hungary program bemutatkozása,
  • a nemzetközi Skills versenyek követelményszintjének felvázolása az adott szakmákon keresztül,
  • a versenyeken alkalmazott értékelési rendszer megismertetése,
  • valamint szakmaspecifikus bemutatókat láthatnak a Skills világában jártas szakemberektől.

 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a mellékelt meghívóban található weblinken keresztül ér el. (egy személy akár mindhárom előadásra külön- külön is beregisztrálhat)

A regisztrációját visszaigazoló, válasz e-mailben találja az Ön által választott tájékoztató online adás linkjét, mely az adás napján 08:30 órától fog élni. 


2022. szeptember 12.