Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Éghajlatvédelem és társdalmi bevonás a tájépítészeti gyakorlatban

Kedves Tájépítészek!

Nagy kíváncsisággal hívunk minden tájépítészt az egyetem keretei között spontán alakult kétfős kutatócsoportunk kérdéseinek megválaszolására: az éghajlatvédelem és a társadalmi bevonás hátterére, valamint a tájépítészek ezekhez való viszonyulására, szerepére vonatkozóan. Abból indultunk ki, hogy az éghajlatvédelem és a társadalmi bevonás egyaránt feltétele a hosszú életű szabadterek létrehozásának. Közös kutatásunkban arra keressük a választ, hogy ez a két terület hogyan hat egymásra, illetve hogyan tudná egymást segíteni abban, hogy a szabadtérfejlesztések minél inkább klímatudatosak és a közösség által is megbecsültek legyenek.

Bár a téma összetett, törekedtünk arra, hogy a kérdőívet észszerű keretek között tartsuk. Kitöltése kb. 45 percet vesz igénybe, ami elsőre talán soknak tűnik, viszont egyszerre két kutatást gazdagít!  

A kérdőív ezen a linken érhető el: https://forms.gle/cPZh7s3v3mmidDJN7

A válaszadásra 2023. november 15-ig van lehetőség. A kitöltés önkéntes és anonim, az adatokat csak a kutatásunkhoz fogjuk felhasználni. A kérdésekre nincs "helyes" vagy "helytelen" válasz, ezért arra biztatunk és kérünk mindenkit, hogy a saját tapasztalataihoz, meglátásaihoz legközelebb álló válaszokat adja.
Minden egyes kitöltésnek nagyon örülünk. Hálásan köszönjük, ha munkatársaik, tájépítész ismerőseik körében továbbküldik, és más fórumokon is megosztják a kérdőívet!


Köszönjük a közreműködést:
Szabó Patrícia és Keresztes-Sipos Andrea

2023. november 7.