Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


VII. Magyar Kertépítő Verseny és Show - ConstrumaKert

A VII. Magyar Kertépítő Verseny és Show 2015. április 15-19. között kerül megrendezésre a Hungexpon a ConstrumaKert keretein belül.

ConstrumaKert az RTL Klub Minden reggel c. műsorában:

http://rtl.hu/most/65515_808__minden_reggel_az_rtl_klub_napindito_magazinjaban_minden

(7:40-től Kosztka Ernő a MAKEOSZ elnöke és Reményiné Tihanyi Klára a Hungexpo Zrt-től,  amennyiben a videó nem működik, jobb klikk és run this plug-in)

Az idei évben a verseny témája:    "2015. A FÉNY ÉVE" 

A fényt a 2015-ös nemzetközi év témájául az Európai Fizikai Társulat (EPS) kezdeményezte, és ezzel az ötlettel sikerült elnyernie az UNESCO és rajta keresztül az ENSZ támogatását arra, hogy a 2015. év, a Fény Nemzetközi Éve legyen. A világeseményhez Magyarország is csatlakozik.

A fény nemzetközi évének célkitűzése, hogy a fénnyel foglakozó tudományok és a fényt alkalmazó technológiák minél ismertebbé és világszerte elismertté váljanak.  Az ENSZ felismerte, hogy a fény-technológiák nagyban hozzájárulhatnak a fenntartható fejlődéshez, az ökológiai hatékony megoldások, technológiák terjedéséhez. Szerepet kapnak az energia szektorban, a mezőgazdaságban, az egészségügyben és az oktatásban. 

Minden ember vágya, lételeme, hogy legyen egy olyan hely, ahová haza tud menni, ahol békességben várják, legyen akár egy kicsiny kertje, ami nyugalmat áraszt és kikapcsol, ahol elfeledheti a stresszes hétköznapok gondjait, és ahol át tudja adni magát a család és a természet nyújtotta harmóniának.

Tavasztól késő őszig, sőt akár még télen is a kert a második otthonunk, legyen szó pihenésről, tanulásról, játékról, családi összejövetelről.

A kiállításra látogatók  a legjobb kertépítők közül tudnak partnert találni álmai kertjének megvalósításához. Olyan kertépítési megoldásokkal, ötletekkel gazdagodhatnak, amelyek inspirálják őket kertjeik otthonosabbá és színvonalasabbá tételére.

A bemutatott kertek a neves Nyugat Európai versenyeken is megállják a helyüket.

Ebben az évben először a kedves látogatók, kert iránt érdeklődők is zsűrizhetik a versenystandokat értékes ajándékokért. Színes programokkal, előadásokkal, bemutatókkal várják Önöket a szervezők a C pavilonban!

Színes programokkal, előadásokkal, bemutatókkal várják a Szervezők a C pavilonba látogatókat.

 

 

 

 

 

A versenykiírás megtekinthető itt:


2015. április 15.