Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


Megjelenik a KERTTECHNIKA GYAKORLATOK

Több, mint egy évtizedes közös munkának köszönhetően az idei évben elkészült a KERTTECHNIKA GYAKORLATOK művezetői és oktatói kézikönyv. A hiánypótló szakirodalmat Gódorné Hazenauer Zita  és Stummer Gergő nemzetközi expert, versenybírálók.

A könyv kiadása a Leier Hungária Kft támogatásával valósulhat meg.

 

Az idei februári díszkertész szakmai napokon várhatóan már beszerezhető lesz szövetségünk standjánál.

 

Hasznos mindenkinek, aki gyakorlati kertépítésben, kivitelezésben dolgozik és szeretné, hogy munkatársai számára is elérhető legyen egy olyan tudásanyag, amivel a minőségi kertépítés a mindennapokban fejleszthető.

 

Ajánlók

 

"Az elmúlt évek megmutatták, hogy a rendíthetetlen kitartással és szakmaisággal végzett munka nem hiábavaló, a SKILLS Hungary Országos Kertépítő Tehetséggondozó Tanbázis tanulói létszámának és a képzés iránt érdeklődők számának ugrásszerű növekedése a szakma hírnevét, az agrárszakképzést is erősíti. A kivételes szakmai munka eredménye most ez a könyv, melyet ajánlunk minden tehetségnek, fejlődni vágyó fiatalnak, a munka világában dolgozó szakembernek, a kollégáinknak."

Molnár Zoltán, főigazgató
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum

"A WorldSkills Hungary Program történetében meghatározó mérföldkő a Kerttechnika Gyakorlatok Művezetői és Oktatói Kézikönyv megjelenése. A kiadvány a WorldSkills versenyeken elvárt szakmai követelményeket, nemzetközi sztenderdeket, szakmaspecifikus ismereteket, készségeket és kompetenciákat tartalmazza, amelyek világszerte referenciaként szolgálnak. A kézikönyvben megfogalmazott jó gyakorlatok adaptálása hozzájárul a hazai szakképzés fejlesztéséhez, a versenyképes szaktudás elsajátításához, valamint a WorldSkills és EuroSkills versenyeken kertépítő versenyszámban Magyarországot képviselő versenyzők magas szintű szakmai utánpótlás-neveléséhez."

Vörös-Gubicza Zsanett
oktatási és képzési igazgató
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ajánljuk ezt a kézikönyvet mindenkinek, aki kertépítéssel foglalkozik:
Művezetőknek és kertépítőknek, akiknek hiányzik egy építési normagyűjtemény. Akik szeretnék az épített elemek állékonyságának, esztétikájának, szakmaiságának szempontrendszerét egy egyszerű listában látni. Akik szeretnék tudni, hogy ez a nagyon komplex feladatokat tartalmazó szakma milyen módon kerül Nyugat-Európában és Észak-Amerikában értékelésre.
Kerttechnika oktatóknak, akiknek hiányzott a gyakorlatokhoz egy tervlap gyűjtemény. Akik részletes és objektív visszajelzést szeretnének adni diákjaiknak a teljesítményükről egy előre kidolgozott értékelőlap segítségével. Akik segítséget szeretnének kapni az új típusú projektvizsga megvalósításában és a vizsga értékelésében.
Kerttechnika tanulóknak egyetemi és szakképzési szinten egyaránt. Akik jól szeretnék megépíteni első burkolatukat, támfalukat, medencéjüket.
Szakmai angol tanulóknak és tanároknak. Nekik szántuk az utolsó, legösszetettebb építés hatalmas értékelőlapját, ahol az addig magyarul megszokott értékelési kategóriák angolul szerepelnek.
Érdeklődő kertépítőknek, tehetségprogramok résztvevőiknek és felkészítőiknek. Különösen nagy örömmel nyújtjuk át ezt a kiadványt azoknak a diákoknak, hallgatóknak, kertépítőknek, akik fejlődni szeretnének. Akik nem szeretnének megállni a kötelező tananyag, vagy a napi rutin teljesítésénél. Bízunk abban, hogy a nagy nemzetközi projektek által ihletett tervlapjaink és a megépítésük során szerzett tapasztalatok sokak szakmai fejlődését szolgálhatják.
WorldSkills és EuroSkills versenyzőknek és felkészítőiknek. Akik, bízunk benne, hogy hozzánk hasonlóan a kézikönyv összes építési feladatát megépítik és munkájuk jutalmául, eredményeikkel tovább öregbítik a magyar kertépítés jó hírét.
Mindenkinek, akit érdekel a kertépítés és mélyebben szeretne foglalkozni az építéssel, mint amennyire a DIY videók engedik. Akik szeretnének betekintést kapni a showgarden trendekbe, az alapvető építési stílusokba.

Szerzők

 

 

2022. február 3.