Magyar Kertépítők
Országos Szövetsége


ELCA Budapest Szakmai program

Idén ősszel, 2016. szeptember 30 és október 1. között Budapesten fogadja az Európai Kertépítő Szövetség (ELCA Committee of Firms) tagjait és szervez részükre egy nívós két napos szakmai utat.

Szeptember 30-án 9 órától a Margitszigeten a vendéglátó a FŐKERT Nonprofit Zrt. lesz. Szabó József Vezérigazgató Úr bemutatja a jövőre 150 éves fennállását ünneplő Társaságot, majd a saját tervezésű és kivitelezésű munkáikat ismerhetjük meg Nagy Dénes zöldfelület-fejlesztési igazgató szakmai vezetésével.

Déltől a nagy múltú Gundel étterem számos green city alapelv megtartásával, fenntartható és „zöld” technikák alkalmazásával megújult kertjét tekinthetik meg a résztvevők. A helyszín bemutatását Bándoli Attila Gundel igazgató és Somorjai-Tamássy Zsolt és Bieber István Green City Hungary ügyvezetők tartják.

Fél 3-kor átsétálunk a Budapesti Állatkertbe, ahol egy-egy érdekes zöldfelület tervezését és fenntartását ismerhetik meg Madácsi Gábor és Zsigmond Vince tolmácsolásában a Lyra Florae Kft-től, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykerttől.

Délután négy órától a Green House Office irodakertjét járja be a csoport Dezsényi Péter vezetésével. Ennek megtekintése a korlátozott létszám és az előzetes regisztráció miatt már nem lehetséges.

Október 1-jén fél 11-től a Kefag Zrt Szalontai Sándor vezetésével mutatja be a nemrég megújult Kossuth tér zöldfelületeit.

12.30-tól a közösségi tervezés keretében megújult Teleki teret mutatják be az Újirány Csoport tájépítészei Szohr Gábor és Kovács Árpád.

Délután 4 órától Kazsuk Béla mutatja be a magánkertjét.

 


2016. szeptember 26.